Permaklub 2022/3 – Építsünk alomszéket!

Event date: 2022.04.29. 18:00 - 20:00Categories: ,
Alomszék, komposztbudi, száraz toalett, komposztáló árnyékszék, komposzt-(W)C… sokféleképpen nevezhetjük, többféleképpen megépíthetjük. Ami mindegyikben közös: az emberi trágya komposztálásán alapuló rendszereket használva a környezetre ártalmatlan módon, minimális vízfelhasználással a permakultúrás rendszerünkben tarthatjuk a növények számára értékes tápanyagokat.
Az idén januárban megrendezett VII. Permakultúra, agroerdészet és alkalmazkodó gyümölcsészet konferencia „Alternatív szennyvíztisztítási lehetőségek” (https://youtu.be/u-SL7tuj6dI) és „Élettér és vízönellátás” (https://youtu.be/utlh5L8gWS0) kerekasztal-beszélgetésén a vízöblítéses WC-k alternatíváiról is eszmét és tapasztalatot cseréltünk.
Reméljük, sokan kedvet kaptatok a megvalósításhoz, és velünk tartotok ezen a klubeseményen, amelyen a kültéri alomszékek típusairól, építési szempontjairól beszélgetünk majd. Célunk, hogy mindenki megtalálja a saját igényeinek, használati szokásainak és területe adottságainak leginkább megfelelő megoldást, ami sem a szomszédokat nem zavarja, sem egészségügyi kockázatot nem jelent.
Léptéket váltva kitérünk arra is, hogy milyen tervezési szempontok merülnek fel, ha a rendszert sok ember, esetleg egy komplett fesztiválközönség használja.
Felkért hozzászólóink:
– Mag Zsuzsi, MAPER
– Tőgyi Balázs, Mindenegyüttmegy Egyesület
– Valkai Ildikó, növénybiológus, MAPER
– Kulcsár Balázs, MAPER
Moderátor: Csörgő Viktória
Szervezők: Gál Izóra és Mihály Melinda
Köszönjük a MAPER önkénteseinek és a MAPER partnerszervezeteinek a permakultúra klubok szervezésébe fektetett munkaóráikat! Ha tetszenek az eseményeink, akkor támogasd az egyesületünket utalással, egyszeri adománnyal https://permakultura.hu/tamogatas/ vagy az adó 1%-od felajánlásával! Ehhez az adószámunk: 18738511-1-17
Meeting ID: 825 0670 6526
Passcode: 500493
fb-share-icon