Tanfolyamok

„A Permakultúrás gazdálkodás alapjai”

című tanfolyam a bio- és környezetbarát kertészkedők számára.

A SZIE Ökológiai Tanszékén egy napos tanfolyamokkal várják az érdeklődőket.

A képzés célja:
· a tanfolyam résztvevői megismerkednek a permakultúra fogalmával és a tervezés, gazdálkodás alapelveivel;
· elméleti és gyakorlati alapismereteket szereznek a permakultúrás gazdálkodás alkalmazásáról a kertészeti termesztésben;
· az előadásokon megismerkednek a permakultúrás tervezés alapjaival, amiket szakterületükön elismert, tudományos fokozattal rendelkező egyetemi oktatók tartanak;

A képzés célcsoportja: Városi, kertvárosi kiskert tulajdonosok, hobbikertészek, gazdálkodók, érdeklődők.

Előképzettség: nem szükséges.

PERMACULTURE DESIGN COURSE
PERMAKULTÚRÁS TERVEZŐ TANFOLYAM

 

2020-ban két PDC képzést indít a Magyar Permakultúra Egyesület!

A négy hosszú hétvégét átölelő képzést olyanoknak ajánljuk, akik nehezebben köteleződnek el egyszerre hosszabb időre, a nyári kétheteset pedig azoknak, akik szívesen töltik a szabadságukat egy fantasztikus környezetben, tanulással. A képzés során kizárólag magyar szakemberekkel találkozol, akik több évtizedes gyakorlati tapasztalattal bírnak magyarországi környezetben. A képzés magyar nyelvű, és nemzetközileg elismert oklevelet ad.

PDC 1.: (BETELT!)
február 21-23: Budapest, SZIE Ökológiai és Fenntartható Gazdálkodási Rendszerek Tanszék
március 20.22: Kecskemét környéke (Kunszállás és Tápiószele) – elmaradt a kialakult helyzet miatt, később kerül megrendezésre
június 19-21: Vértesacsa, Valaha Tanya
augusztus 6-9: Nagyszékely, Nagyszékelyi Füvészkert Műhely

PDC 2.:
július 27 – augusztus 9: Nagyszékely, Nagyszékelyi Füvészkert Műhely

A létszám képzésenként maximum 15 fő, az elmélyült, személyes és interaktív tudásátadás érdekében.

Jelentkezés e-mailben: pdc@permakultura.hu

A képzés során a legfontosabb alapismereteket lehet elsajátítani, amelyek segítik a permakultúra gyakorlati megvalósítását. Szó lesz a permakultúra alapjairól, fő témáin és a módszertani ismereteken túl a 13 nap alatt a tervezési folyamat is megtapasztalható egy tervezési projekten keresztül.

A résztvevőket végigkísérő képzők: Kardos Etelka és Szilágyi Alfréd, az egyes témákat oktató szakértők között lesz: Baji Béla, Lantos Tamás, Igaz Titusz, Bérces Dóra, Dr. Szalai Zita, Dr. Gál Izóra, Kulcsár Balázs és még sokan mások.

A témákról bővebben: a permakultúra etikája, alapelvei, elméleti háttere, tervezési folyamat módszertana, permakultúrás rendszer energetikai folyamatai, vízgazdálkodása, a talaj és a klíma szerepe, ökoépítészeti alapok, gyümölcsészet, állattartás permakultúrás szemléletben, terepi megfigyelés, ökológiai alapok, természetben található mintázatok, permakultúra a kertészkedésben, agroerdészet, permakultúra társadalmi vonatkozásai, szociális aspektusok és közösségteremtés.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A képzés díja 130 000 HUF. Mindkét képzésre fenntartunk pályázható helyeket, amit az alapdíjon felül felajánlott összegekből fedezünk. Ha a képzési díj problémát okoz, akkor is jelentkezz, mindenképp megpróbálunk megoldást találni a közösségi szociális felelősségvállalás mentén.

A képzés díja magában foglalja a szállást és napi egyszeri meleg étkezést biztosítunk.