Háromkaptár Biokert

Honlap: haromkaptar.hu

A MAPER új telephelye Tahitótfaluban, a Szentendrei-sziget szívében a Háromkaptár Zöldségközösségnek termelő ökológiai gazdaság és a Sokszín Kertműhely foglalkozásainak helyszíne.

A Háromkaptár Zöldségközösség tíz éve működő közösségi gazdaság, 40 családnak biztosít friss, szezonális biozöldséget hétről hétre. A termelés mellett a gazdaság közösségi tér is – a családok nagy része részt vesz a kert életében, a gyerekfoglalkozásokon, tanfolyamokon és a termelő munkába is besegítenek.

A Sokszín Kertműhely Egyesületet is a Zöldségközösség néhány lelkes tagja hívta életre, az Egyesület gyermekeknek és felnőtteknek szervezett foglalkozásai a Gondoskodó Kertre alapoznak:

  • együttműködés egy élő, lélegző gazdasággal

  • együtt tevékenykedők testi és lelki jólléte

  • szemléletformáló hatás: gondoskodás, fenntarthatóság, együttműködés, tiszta forrás

A Sokszín Kertműhely Egyesület tevékenysége révén a kert szociális farmként is működik, időseknek, fogyatékkal élőknek, hátrányos helyzetűeknek is elérhetővé tesszük foglalkozásainkat.

A másfél hektárnyi kert egy kis oázis a környező szántóföldek alkotta sivatagban – búvó- és töltekezőhelye emberek, állatok és növények közösségének.