Perma Klub 2019/8 – Baji Béla: Növények színeváltozásai

Event date: 2019.11.15. 16:45 - 19:00Categories:

Növényhatározókban a vad növények virágzó állapotát látjuk, és a természetben is a virágokat vesszük észre. A növények azonban minden évszakban hasznos információkat adnak termőhelyükről, és/vagy fontosak a biodiverzitás szempontjából. Ha terjeszteni szeretnénk őket, a maggyűjtés szempontjából az érett terméses növények megtalálása döntő tényező. Ezért lenne fontos, hogy felismerjük a kritikus fajokat minden évszakban, valamennyi fejlődési állapotukban. Ehhez szeretnék segítséget nyújtani az előadásomon bemutatni kívánt diaképeken. Egy előadás nagyon kevés az összes ilyen növény bemutatására, valójában egy előadás sorozatra lenne szükség. Akit ez a téma érdekel, hozzon magával pendrájvot, előadásomat memorizálás céljából szívesen megosztom. A képeken feliratos formában közlöm az illető növény magyar, és tudományos nevét. Ez utóbbi további információk begyűjtése érdekében hasznos.

Az eseményt a MAPER és a SZIE Ökológiai és Fenntartható Gazdálkodási Rendszerek Tanszék szervezi. Belépődíj nincs, a javasolt adomány 1000 Ft.

Tekintettel arra, hogy Béla előadása rendszerint meghaladják a C épület termeinek befogadóképességét, kérjük, hogy aki jön az előadásra, az egyesulet@permakultura.hu e-mail címen jelezze szándékát, így előre tudjuk a teremcserét tervezni, ha szükséges. Köszönjük!

Az alábbi linken található térkép az épületek elhelyezkedéséről:
http://okogazd.kertk.szie.hu/bemutatkozas/tanszek-elerhetosege

Please follow and like us: