BETELT – Osztott PDC 2023

 

Időbeosztás 2023

  1. hétvége: május 19-21. Pallagvölgyi Biokert, Holdsárkány Biokert (Kóspallag)
  2. hétvége: június 9-11. Valaha Tanya (Vértesacsa), Manna-erdőkert (Szár)
  3. hétvége: június 29. – július 2. Lantos Tamás gyümölcsénye (Markóc), SztyeppeKert (Hosszúhetény)
  4. hétvége: július (17-18) 19-22. Nagyszékelyi Füvészkert

Oktatók: a hétvégéket végigkíséri Szilágyi Alfréd, Dr. Mag Zsuzsi, Pandur Zsanett és Kardos Etelka. Az egyes témákat előadó szakértők között lesz: Milánkovics Kinga, Dr. Gál Izóra, Dr. Szalai Zita, Baji Béla, Víg Vitália, Kulcsár Balázs, Lantos Tamás, Blázer József, Varga Gábor, Dr. Farkas Judit

A képzés a kisebb léptékű, elsősorban önellátás célú gazdálkodási rendszerek megtervezéséhez és kialakításához szeretne segítséget nyújtani, nagy hangsúlyt fektetve azokon belül az évelő növényeken alapuló alrendszerekre, különösen az erdőkert-szerű rendszerek kialakításának lehetőségeire. A képzés helyszínei között ennek megfelelően több különböző méretű és életkorú, önellátást megcélzó gazdaság, erdőkert és Lantos Tamás jóvoltából alkalmazkodó gyümölcsös is lesz. A képzést kísérő vezető oktatók maguk is sok éve gyakorló gazdálkodók, saját erdőkerttel és erdőkert-tervezési tapasztalattal, és az önellátásban való folyamatos lépegetéssel. Etelka ezen kívül az önellátás célú állattartásban, Zsuzsi pedig ökológiai és természetvédelmi témákban is jártas. Zsanettnak a csapadékalapú vízönellátással van sokéves tapasztalata, illetve a szőlőhegyi kolonizálás, háztáji biodiverzitás, kisléptékű élelemtermelés és extenzív lótartás/kapcsolatalapú lovaglás témákkal foglalkozik a gyakorlatban. Frédinek a nagyobb léptékű permakultúrás rendszerek tervezése mellett specialitása a rövid ellátási láncokat megjelenítő dobozos, közösség által támogatott mezőgazdasági (CSA) termelés.

A képzés ára (oktatási + ellátási díj)

Az oktatás díja

Normál díj: 150 000 Ft

Támogatói díj: 170 000 Ft, amivel támogatod azt, aki nem tudja kifizetni az oktatás teljes díját.

Támogatott díj: 30 000 Ft  (az ellátás díja ebben az esetben is fizetendő, a kedvezmény csak az oktatási díjra vonatkozik). Támogatott helyet a regisztrációs lapon lehet igényelni.

Pár és családi kedvezmény (10%) igényelhető, amennyiben együtt jöttök.

Ellátás díja: 14 napi alapellátás: 50 000 Ft.

Az alapellátás díja magában foglalja az egyszerű szállást (sátor, jurta, fedett szín), helyszínhasználatot és napi egyszeri kiadós vegetáriánus meleg étkezést. Reggelihez és vacsorához alapvető dolgokat (kenyér, tej, kávé, tea) biztosítunk, ezt hozott batyus finomságokkal egészítjük ki.

Szállásban és étkezésben az ettől eltérő igényeket a regisztrációkor egyeztetjük.

Jelentkezés menete, fizetés:

A regisztráltak száma elérte a tervezett létszámot.

Előjelentkezni lehet a jövő évi képzésre.

Jelentkezésed véglegesítéséhez 30 000 ft előleg szükséges, mely befizetésének módjáról a regisztráció visszaigazolásakor küldünk tájékoztatót. A teljes oktatási díjat 2023. március 15-e előtt kérjük átutalni (ha ez probléma, jelezd, szükség esetén ettől eltérő fizetési konstrukciót is tudunk biztosítani), az ellátás egyeztetett díja pedig az első hétvégén készpénzben fizetendő.

Lemondási határidő 2023. március 15., az addig történő lemondás esetén visszakapod a teljes befizetett összeget, az utána történő lemondás esetén nem áll módunkban visszafizetni azt (de felhasználható bármely más képzésünkön később).

A program, illetve az oktatók listája minimálisan változhat, ennek jogát fenntartjuk