Permakultúra klub 2020/2 – A tájfajták jelentősége és kiskerti magfogás

Event date: 2020.03.27. 16:45 - 18:30Categories:

A KIALAKULT HELYZETRE VALÓ TEKINTETTEL A KLUB MOST ELMARAD! AZONNAL ÉRTESÍTÜNK MINDENKIT, AMINT TUDJUK AZ ÚJ IDŐPONTOT!

 

Ha a saját környezetünket a permakultúra értékei mentén alakítjuk, akkor kétségtelenül szükségünk lesz arra, hogy megismerjük a diverzitás lehetőségeit és fontosságát, továbbá a saját területünkön megvalósítsuk azt.
Ehhez ad hozzáértő, rengeteg gyakorlati tapasztalattal rendelkező tudást Réthy Kati biológus és agroökológus, aki 5 éve a Szezon Kert egyik gazdája. Itt 50 faj, kb. 150 fajtáját tartják fenn, kisléptékben gazdálkodva. Lipka Bori, aki némi kerülővel végül természetvédelmi mérnökként indult a nagyvilágba, jelenleg Nagyszékelyen él – ahol több permás család él, illetve Judit és édesanyja nagyon komoly szinten foglalkoznak nagyléptékű magfogással kisléptékű keretek között – és a MagházKözösségi hálózat a mezőgazdasági sokféleségért munkájában vesz aktívan részt.

Az eseményt szeretnénk egy minimagbörzével egybekötni, így akinek van otthon felszaparodott fajtája, ne fogja vissza magát, hozza el és ossza meg másokkal.
A permakultúra első etikai elve, hogy védd a földet. A Holmgren-féle alapelvekből az első pedig: megfigyelés – információgyűjtés – cselekvés.

A biodiverzitás, a természet sokszínűsége lenyűgőző. Ez az egyik oka annak, hogy működik, önmagát újrateremti és végső soron elpusztíthatatlan.

Az eseményt a MAPER és a SZIE Ökológiai és Fenntartható Gazdálkodási Rendszerek Tanszék szervezi. Belépődíj nincs, a javasolt adomány 1000 Ft. A részvétel regisztrációhoz kötött.
Jelentkezni a regisztracio@permakultura.hu e-mail címen lehet – kérjük, hogy a tárgyban jelöljétek meg melyik eseményünkön szeretnétek részt venni, ezzel is könnyítitek a munkánkat.

Az alábbi linken található térkép az épületek elhelyezkedéséről:
http://okogazd.kertk.szie.hu/bemutatkozas/tanszek-elerhetosege

Please follow and like us: