Osztatlan PDC 2023

2023. július 30. – augusztus 12.

  • Az általános tematikán túl hangsúlyt kap az alternatív talajkímélő gazdálkodás, portán belüli és táji léptékű vízgazdálkodás, energiakímélő növénytermesztés, állattartás, humánökológia, ember kiemelt szerepe a tájban,
  • A mélyebb megértéshez gyakorlati helyszíneket biztosítunk (visnyeszéplaki és környékbeli családok, gazdálkodók, mintagazdaságok (6 + a választható tervezési területek))
  • Tapasztalási lehetőséget természetben, az életmóddal járó munkafolyamatokban, kikapcsolódásban és társainkkal kapcsolódásban
  • A tervezési folyamat valós projekteken keresztül zajlik, melyet a Zselicségi Tájvédelmi Körzet szélén található élőfalu területén dolgozhattok ki, tanulótársaitok és az oktatók bevonásával.

A PDC osztatlan képzés résztvevőit végigkíséri Tuboly Teréz, Csengey András és Mészárosné Póss Anett.

Helyi vendéglátó gazdasszonyunk, Teri Visnyeszéplakon nevelkedett és él a mai napig. Garantáltan gondoskodik mindenki szükségleteiről és kényelméről. 🙂 András művészlelkű ezermesterként számos tudományterületen szerzett ismereteivel segíti a résztvevőket egymásra találni a permakultúrával, egymással és önmagukkal. Anett az ország egy nehezebb sorsú régiójából egyetemi kutatóként és “vidéken bénázó” gazdálkodóként képviseli a Magyar Permakultúra Egyesületet, örömmel osztja meg elméleti és gyakorlati tudását egy élhető jelen és jövő reményében.

Az egyes témákat előadó szakértők között lesz:
Baji Béla (MAPER, a hazai permakultúra atyja),
Lantos Tamás (Kárpát-medencei Gyümölcsész Hálózat vezető alakja, polihisztor),
Dr. Mag Zsuzsa (MAPER, erdőkert specialista),
Varga Gábor (MAPER, vízügyi szakértő),
Dr. Gyulai Iván (ökológus),
Zaja Péter (KMGYH, gyümölcsész, a zöld mozgalom történelmi figurája),
Szlatényi Dóra (környezetgazdálkodási agrármérnök, vízgazdálkodási szakmérnök hallgató),
Kovács Károly Zoltán (Miskolci Egyetem, geológus kutató és kiköltöző),
Bódis Éva (visnyeszéplaki javasasszony),
és még sokan mások!

Programtervezet:

A programváltoztatás jogát az élet fenntartja, de minden esetben tájékoztatunk róla. 🙂 

A képzés ára  (oktatási + ellátási díj)

Az oktatás díja

Normál díj: 150 000 Ft.

Támogatói díj: 170 000 Ft, amivel támogatod azt, aki nem tudja kifizetni az oktatás teljes díját.

Pár és családi kedvezmény (10%) igényelhető, amennyiben együtt jöttök.

Ellátás díja: 130 000 Ft

Az alapellátás díja magában foglalja 14 napra az infrastruktúra használatot (például az ivóvíz kincs, melyet a szomszét faluból kapunk), sátras szálláshelyet kulturált zuhanyzókkal és alomszékekkel) és napi háromszori kiadós vegetáriánus étkezést. Emellett jár napi két adag kávé, friss tehén/kecsketej vagy növényi tej, helyi mézek, gyógynövényes teák és meglepetés nasik. Szállásban és étkezésben az ettől eltérő igényeket a regisztrációkor egyeztetjük. A speciális étkezési igényekkel járó külön alapanyagokat kérjük önállóan beszerezni, viszont hűtési és tárolási lehetőséget mindenkinek biztosítunk (hűtők és pince).

Igyekszünk minél több alapanyagot helyben előállítani, ezért minél előbb jelzed táborozási szándékodat, annál könnyebben tudunk készülni ellátásodra.

Jelentkezés menete, fizetés:

Regisztrálni ezen a linken lehet: Osztatlan PDC jelentkezési lap

Helyed biztosításához 30 000 ft előleg szükséges, mely befizetésének módjáról a regisztráció visszaigazolásakor küldünk tájékoztatót. A teljes oktatási díjat május 31-e előtt kérjük átutalni (ha ez probléma, jelezd, szükség esetén ettől eltérő fizetési konstrukciót is tudunk biztosítani), az ellátás egyeztetett díja pedig az első nap készpénzben fizetendő.

Lemondási határidő szintén május 31., az addig történő lemondás esetén visszakapod a teljes befizetett összeget, az utána történő lemondás esetén nem áll módunkban visszafizetni azt (de felhasználható bármely más képzésünkön később).