MAPER 2022 osztott PDC I. “Gyümölcsös erdőkert” permakultúrás tervezési képzés

Kövesd a képzés eseményeit Facebookon!

A képzés hivatalosan bejelentett felnőttképzés!

Ez a képzés a kisebb léptékű, elsősorban önellátás célú gazdálkodási rendszerek megtervezéséhez és kialakításához szeretne segítséget nyújtani, nagy hangsúlyt fektetve azokon belül az évelő növényeken alapuló alrendszerekre, különösen az erdőkertek kialakításának lehetőségeire és a vízmegfogás praktikáira.

A helyszínek között ennek megfelelően több különböző méretű és életkorú, önellátást megcélzó gazdaság, erdőkert és Lantos Tamás jóvoltából alkalmazkodó gyümölcsös is lesz.

Mindkét vezető oktató maga is évek óta gyakorló gazdálkodó, saját erdőkerttel és erdőkert-tervezési tapasztalattal, ezen felül mindketten igazi növénybolondok is, ezért ezen a PDC-n egészen biztosan sok szó fog esni növényekről. Etelka ezen kívül az önellátás célzatú állattartásban, Zsuzsi pedig ökológiai és természetvédelmi témákban is jártas, így ezekről is garantáltan szó fog esni a képzés során.

Tematika

  1. alkalom: június 17-18. Regina-kert (Gödöllő): alapok, etika, elvek, helyszín megismerése
    június 19. Sára János (Pécel): gyümölcsös helyszín, megfigyelés
  2. alkalom: július 8-9. Valaha Tanya (Vértesacsa): termelői helyszín, vízkezelés, tervezési módszertan
    július 10. Manna-erdőkert (Szár): erdőkerti helyszín, építkezés
  3. alkalom: július 28-30. Lantos Tamás (Markóc): gyümölcsész helyszín, talaj, gyümölcserdő
    július 31. SztyeppeKert (Hosszúhetény): off-grid helyszín, önellátás, vízmegtartás
  4. alkalom: augusztus (8-)10-14. Nagyszékelyi Füvészkert: gyakorlati helyszín, tervezési feladat, mindennapi teendők

A résztvevőket végigkísérő vezető oktatók: Kardos Etelka és Dr. Mag Zsuzsi, az egyes témákat előadó szakértők között lesz: Baji Béla, Dr. Farkas Judit, Dr. Gál Izóra, Kispitye Attila, Kulcsár Balázs, Lantos Tamás, Milánkovics Kinga, Pandur Zsanett, Dr. Szalai Zita, Varga Gábor.

A képzés ára

Az oktatás díja: 120 000 Ft.

Támogatói díj: 140 000 (120 000 alap + 20 000 ráadás) Ft, amivel támogatod azt, aki nem tudja kifizetni az oktatás teljes díját.

Pályázható támogatott helyként az oktatási díj elengedése szociálisan indokolt esetben kérvényezhető.

Csoportos jelentkezés esetén pár és családi kedvezmény (10%) igényelhető.

A létszám maximum 20 fő (+ 5 pályázható, támogatott hely), az elmélyült, személyes és interaktív tudásátadás érdekében.

Ellátás díja: 14 napi alapellátás 40 000 Ft.

Az alapellátás díja magában foglalja az egyszerű szállást (sátor, jurta, fedett szín) és a helyszínhasználatot, valamint napi egyszeri kiadós vegetáriánus meleg étkezést. Reggelihez és vacsorához alapvető dolgokat (kenyér, tej, kávé, tea) biztosítunk, ezt hozott batyus finomságokkal egészítjük ki.

Szállásban és étkezésben az ettől eltérő igényeket a regisztrációkor egyeztetjük.

Jelentkezés menete, fizetés

Regisztrálni május 15.-ig ezen a linken lehet. BETELT!

A vírushelyzet kezelése szempontjából teljes mértékben törekszünk minden védelmi előírásnak megfelelni, a képzés teljes időtartama alatt szinte állandóan csak szabadtéren fogunk tartózkodni. Ugyanakkor nem kényszerítünk semmiféle előírást sem a résztvevőkre, toleránsan bízunk mindenki felelősségteljes hozzáállásában. Csak akkor jelentkezz, ha ezzel egyet tudsz érteni és másokkal szemben is toleráns tudsz maradni!

Szociális alapon támogatott helyre való jelentkezés esetén a regisztrációban megadott motivációs válaszok alapján fogunk a támogatásról dönteni.

Más esetekben a jelentkezésed véglegesítéséhez 30 000 ft előleg szükséges, mely befizetésének módjáról a regisztráció visszaigazolásakor küldünk tájékoztatót. A teljes oktatási díjat június 10.-e előtt kérjük átutalni (ha ez probléma, jelezd, szükség esetén ettől eltérő fizetési konstrukciót is tudunk biztosítani), az ellátás egyeztetett díja pedig az első hétvégén készpénzben fizetendő.

Lemondási határidő május 15., az addig történő lemondás esetén visszakapod a teljes befizetett összeget, az utána történő lemondás esetén nem áll módunkban visszafizetni (de az felhasználható bármely más képzésünkön később) azt.


További információ és tájékoztatás a következő e-mail címen kérhető:
erdokertesPDC kukac permakultura pont hu

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A képzések illusztrációit Sall Fanni készítette és a Magyar Permakultúra Egyesület tulajdonát képezik.